Η 14η Γιορτή Παραμυθιών αρχίζει σε

Η Ιουλίδα βάζει τα γιορτινά της στην 15η Γιορτή Παραμυθιών


Η Ιουλίδα, η αρχόντισσα της Κέας, βάζει τα γιορτινά της και μας περιμένει σε πέντε εκδηλώσεις της 15ης Γιορτής Παραμυθιών να μας αφηγηθεί ιστορίες και να μας γνωρίσει τις ομορφιές της.
Αφηγητές Έλληνες και ξένοι θα μας αφηγηθούν μύθους, θρύλους, βιώματα και παραμύθια ξετυλίγοντας το κουβάρι των ιστοριών  απ' άκρη σ' άκρη της Ιουλίδας.  

Οι Εκδηλώσεις στην Ιουλίδα 


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ιουλίδα (αρχαίος Λέοντας) 
Ένας αφηγηματικός περίπατος από τον αρχαίο Λέοντα έως την βρύση του Κουρέντη / 19:30 / (Για παιδιά και ενήλικες)
«Μύθος και ελευθερία: Ιστορίες από την Ελληνική Μυθολογία»
Tαξιδεύοντας από τη μακρινή Φοινίκη, συνοδεύουμε τον Kάδμο για να βρει την Eυρώπη. Θα συναντήσουμε τη Σφίγγα για να δώσουμε απάντηση στο αίνιγμά της και θα γνωρίσουμε τις τρεις Xάριτες!
Αφήγηση: Γιώργος Λάιος.


Ιουλίδα (Στα σκαλάκια του νέου Δημαρχείου) 
/ 21:30/ (Αγγλική γλώσσα) (Για παιδιά και ενήλικες)
«Ονειρεύτηκα ένα ανοιχτό κλουβί»
Λαϊκά παραμύθια και ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: έναν τόπο φωτός και γέλιου όπου η μαγεία είναι μέρος του καθημερινού χορού. Αλλά και έναν τόπο όπου το σκοτάδι στοιχειώνει τις ζούγκλες και ο φόβος έρπεται στα βουνά. Γι’ αυτό και τα πιο πολλά παραμύθια λέγονται ψιθυριστά. Είναι παραμύθια επικίνδυνα. Που είναι επαναστατικό ακόμα και να τα πεις.
Αφήγηση: Juliana Marín Fryling (Κολομβία).ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ιουλίδα (Θέατρο Άλσους) 
/ 21:30 (Αγγλική γλώσσα) (Για εφήβους και ενήλικες)
«Ιστορίες Πολέμου» Ιράν 1980. Η ισλαμική επανάσταση έχει χωρίσει τη χώρα στα δύο. Σ' έναν θορυβώδη σταθμό ραντάρ κοντά στα ιρακινά σύνορα ένας νέος άντρας κοιτά προς τον ορίζοντα. Διακρίνει ένα σμήνος ελικόπτερα Cobra να πετά στον ουρανό. Σύντομα ο Αμίρ Μιρζάι ρίχνεται στο μέσο ενός από τους αγριότερους και μακροβιότερους πολέμους του 20ού αιώνα. Οι «Ιστορίες Πολέμου» είναι η δική του ιστορία, αλλά και η ιστορία πολλών άλλων. Μαζί με τον συναφηγητή του Torgrim Mellum Stene απεικονίζει στον καμβά τις ζοφερές αλήθειες του πολέμου, μαζί με παραμύθια για τη φιλία, το γέλιο και την τρέλα.
Αφήγηση: Amir Mirzai, (Περσία) Torgrim Mellum Stene (Νορβηγία)


ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ιουλίδα (Αγ. Δημήτριος) 
/ 20:00 / (Για παιδιά και ενήλικες)
«Ο επαναστάτης γάτος» Σας έχει συμβεί ποτέ να εμφανιστεί κάποιος στη ζωή σας και να φέρει τα πάνω κάτω; Να την αλλάξει μια για πάντα; Η ιστορία ενός γάτου που ζει ήρεμα τη ζωή του, όταν ξαφνικά μπροστά του εμφανίζεται ένα «τεράστιο χνουδωτό πράγμα». Και τίποτα πια δεν είναι όπως πριν…
Αφήγηση: Τζένη Διαμαντοπούλου. Η αφήγηση βασίζεται στο κείμενο του Αλκιβιάδη Κούση με τίτλο «Μη μου μιλάτε για την Ήρα!».Ιουλίδα (Πλατεία Αγ. Χαραλάμπους) / 21:30
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ 15ΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ 
Γιορτινή βραδιά με αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών μουσική και τραγούδι.

«Όνειρο» Αφήγηση: Γεωργία Λαζάρου

«Ελευθερία» Αφήγηση στα Ελληνικά: Γιώργος Ευγενικός,
Αφήγηση στα Περσικά: Amir Mirzai (Περσία)

«Αγώνας και Επανάσταση» H Νορβηγίδα σοπράνο Kristin Groven Holmboe ερμηνεύει τραγούδια αγώνα και επανάστασης απ’ όλο τον κόσμο.