Άρωμα Κορέας στην 17η Γιορτή Παραμυθιών


Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την συμμετοχή στην 17η Γιορτή Παραμυθιών της κορεάτισσας αφηγήτριας Seung Ah Eunae Kim και της κορεάτισσας μουσικού Hee Young Kim από τον οργανισμό  BARI (Beauties of ARIrang).

Η Seung Ah  θα αφηγηθεί στην Αγγλική γλώσσα, με την μουσική συνοδεία της Hee Young,  έναν από τους γνωστότερους μύθους της κορεάτικης παράδοσης τον μύθο της «Μπάρη» της εγκαταλειμένης πριγκίπισσας που κατέβηκε στον κάτω κόσμο για να φέρει το μαγεμένο νερό. 
Οι δύο κορεάτισσες θα πραγματοποιήσουν και ομιλία-σεμινάριο στα αγγλικά για το «Άριραγκ».

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019 

«Μπάρη, η εγκαταλέλειμμένη πριγκίπισσα» (Αφήγηση στα αγγλικά)
Ένας από τους παλαιότερους κορεάτικους μύθους μιλά για τη θεά όλων των σαμάνων την πριγκίπισσα «Μπάρη», που σημαίνει εγκαταλελειμμένο μωρό, γιατί οι βασιλιάδες γονείς της την άφησαν στην τύχη της. Η μοίρα το ‘θελε κάποτε η Μπάρη να κατέβει στον Κάτω Κόσμο για να φέρει στους γονείς της το μαγεμένο νερό.
Αφήγηση: Seung Ah Eunae Kim
Μουσική: Hee Young Kim
Οργάνωση: BARI(Beauties of ARIrang)
Μυλοπόταμος (Μουσείο αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς) / 21:00 / (Για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)


Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 

ΟΜΙΛΙΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

«Άριραγκ: Τραγούδι αγάπης και θλίψης» Το Άριραγκ είναι το πιο γνωστό δημοτικό τραγούδι της Κορέας και θεωρείται ως ο θεμέλιος λίθος του κορεάτικου πολιτισμού. Υπάρχουν περίπου 3.600 μοναδικές παραλλαγές των 60 διαφορετικών εκδοχών του τραγουδιού. Το Άριραγκ μπορεί να παρουσιαστεί με μορφή τραγουδιού, μουσικής, χορού ή αφήγησης! Το 2012 ανακηρύχθηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως μέρος της Παγκόσμιας Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στο δίωρο αυτό μουσικό σεμινάριο θα ακούσετε την ιστορία του Άριραγκ και θα συγκρίνετε διάφορα τραγούδια Άριραγκ από διαφορετικές επαρχίες της Κορέας. Θα μάθετε επίσης να τραγουδάτε ένα τραγούδι Άριραγκ σε παραδοσιακό κορεάτικο ρυθμό. Στο σεμινάριο αυτό θα μάθετε να απολαμβάνετε ιστορίες Άριραγκ υπό τη συνοδεία του Haegeum, ενός όμορφου παραδοσιακού έγχορδου οργάνου από την Κορέα. Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα τραγουδήσουν μαζί ένα από τα τραγούδια του Άριραγκ.
Εισηγήτριες: Seung Ah Eunae Kim (Αφηγήτρια), Hee Young Kim (Μουσικός)
Οργάνωση: BARI(Beauties of ARIrang)
Κορησσία (Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης) / 12:30 / (Για ενήλικες) 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Την συνέντευξη της Seung Ah Eunae Kim στον «Λόγο στο Λόγο»  ΕΔΩ