Πάμε Γιορτή Παραμυθιών!

Το θέμα της αφίσας της φετινής γιορτής
είναι του ζωγράφου Τάσου Λαμπρόπουλου,
 και απεικονίζει τον Ορφέα να παίζει τη λύρα του
Η μεγάλη Γιορτή των Παραμυθιών πλησιάζει και σας προσκαλούμε να πάρετε την πρώτη γεύση του προγράμματός της.
Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 στις 13:30 θα παρουσιαστεί το αναλυτικό πρόγραμμα της 17ης Γιορτής Παραμυθιών στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» .
Αρκετοί από τους συμμετέχοντες αφηγητές θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ και τις ιστορίες που θα αφηγηθούν.
Η  Γιορτή φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Κέα από 27 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2019 και θα έχει ως θέμα «Ελληνική Μυθολογία».Θα συμμετέχουν 17 αφηγητές, όσα και τα χρόνια της Γιορτής και 7 μουσικοί. Θα απλωθούν  απ' άκρη σ' άκρη του νησιού και θα μας ταξιδέψουν στην εποχή των Μύθων.
Το θέμα της αφίσας της φετινής γιορτής είναι του ζωγράφου Τάσου Λαμπρόπουλου και απεικονίζει τον Ορφέα να παίζει την λύρα του.
Μετά την παρουσίαση του προγράμματος της Γιορτής θα ακολουθήσουν αφηγήσεις των νέων παραμυθάδων της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης. Περισσότερα ΕΔΩ

17 Χρόνια «Γιορτή Παραμυθιών»
Η «Γιορτή Παραμυθιών» ως μακροβιότερη και πρωτοπόρος στην Ελλάδα, με διεθνή φήμη, έχει καταφέρει να συμβάλει σημαντικά στη διάδοση της Προφορικής Παράδοσης και της Αφηγηματικής Τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει αναδείξει τη δουλειά Ελλήνων και ξένων αφηγητών ενισχύοντας σημαντικά την ελληνική αφηγηματική κοινότητα και εμπνέοντας και άλλες περιοχές στην Ελλάδα και την Κύπρο να διοργανώσουν αντίστοιχα φεστιβάλ.

Η «Γιορτή Παραμυθιών» συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά της Έλληνες πρωτοπόρους αφηγητές, επιστήμονες και ερευνητές που για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνευρέθηκαν όλοι μαζί και συνομίλησαν για το παραμύθι και την αφήγηση. Έδωσε βήμα σε νέους αφηγητές έτσι ώστε να μπορέσουν να αφηγηθούν τις ιστορίες τους και τους ενέπνευσε να ασχοληθούν με την αφηγηματική τέχνη. Άνοιξε έναν πολιτιστικό διάλογο που δημιούργησε αφηγηματικά ρεύματα, σχολές, τάσεις, θέσεις αλλά και αντιθέσεις. Όλα γόνιμα και χρήσιμα στην ατέρμονη πορεία της προφορικής παράδοσης.

Η «Γιορτή Παραμυθιών» 17 συνεχόμενα χρόνια αναδεικνύει και τονίζει τη διαχρονικότητα και την πολυσημία της λαϊκής προφορικής παράδοσης και αποτελεί έναν χώρο συνάντησης πολιτισμών και διαπολιτισμικής ανταλλαγής, μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ειδών τέχνης, που συνομιλούν και εκφράζονται με θεματικό άξονα το παραμύθι.

Αφηγητές παραμυθιών και μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα απλωθούν και φέτος στην Κέα απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού, για να μεταφέρουν ιστορίες από τη λαϊκή προφορική παράδοση. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν και εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και για μεγάλους.


Τη «Γιορτή Παραμυθιών» διοργανώνει το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» με τη συνδιοργάνωση του «Δήμου Κέας», ο οποίος παρέχει την αμέριστη συμπαράσταση στο θεσμό, συμβάλλοντας τα μέγιστα εδώ και 17 χρόνια.
Φέτος η «Γιορτή» θα στηριχθεί και με την συνδιοργάνωση της «Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», καθώς και με τη συμμετοχή ελληνικών και διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών.

---------------------------------------------
Διαβάστε ακόμα

Ξεκινάει τμήμα της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης στη Θεσσαλονίκη