Αφηγήσεις και μουσικές στο αρχαίο μονοπάτι στην 17η Γιορτή Παραμυθιών



Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΑΦΗΓΗΣΗ - ΜΟΥΣΙΚΗ - ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Μονοπάτι Προφήτη Ηλία (Σημείο συνάντησης στις 19:30 η είσοδος του μονοπατιού στου Γυριστή, πλησίον εμπορικού καταστήματος) (Πληροφορίες για τη διαδρομή στο υπόμνημα που θα βρείτε παρακάτω)

Τρεις διαδοχικές ημίωρες αφηγήσεις σε διαφορετικά σημεία του μονοπατιού μέσα στο δρυοδάσος. Στο ενδιάμεσο η Νορβηγίδα σοπράνο Kristin Groven Holmboe ερμηνεύει τραγούδια και άριες συντροφιά με τις Αμαδρυάδες.
Οργάνωση: Εργαστήριο αφήγησης 360°


«Αράχνη και Αθηνά» Γυναίκα ήταν η Αράχνη με χάρισμα στα χέρια. Ύφαινε καλαίσθητα υφαντά σαν να’ ταν απ’ τα αστέρια! Έγινε υφάντρα ξακουστή, γεμάτη αλαζονεία, ξεχνώντας της Αθηνάς τη θεία προστασία. Νήμα που ξεδιπλώνεται ο μύθος της Αράχνης, ιστός αραχνοΰφαντος το αφήγημα της.
Αφήγηση: Πίττα Λίλα Θεολογία

«Νύμφες... μέσα σε σύννεφο, με δάκρυ κεχριμπάρι!» Σε δέντρο ή σε πηγή, σε ποταμό που ρέει ή σπήλαιο βαθύ, εκεί οι Νύμφες ζουν χορεύουν, τραγουδούν. Σσσσ... Άκου, κάτι έχουν να σου πουν! Πώς ξέφυγε η Αρέθουσα από τον Αλφειό, τι συνδέει τις Ηλιάδες με το κεχριμπάρι το χρυσό; Ας τις ακολουθήσουμε...
Αφήγηση: Βούλα Μανουσαρίδου
Μουσική: Ηλίας Παπιώτης

«Το μήλο της Έριδας και άλλοι... πειρασμοί» Τρεις θεές, ένα στοίχημα και ένα όμορφο θνητό αγόρι… που πρέπει να διαλέξει την ομορφότερη από όλες για να της δώσει -τι άλλο;- ένα μήλο. Έρωτες, ζήλιες, ίντριγκες, διαμάχες και απιστίες στον Όλυμπο… σωστή σαπουνόπερα! Συντονιστείτε!
Αφήγηση: Ανεζούλα Κατσιμπίρη




--------------------------------------------------------------------------------------------


ΥΠΟΜΝΗΜΑ



Μονοπάτι Προφήτη Ηλία.

Ξεκινάμε στις 20:00 από του Γυριστή και περπατάμε στο μονοπάτι του Προφήτη Ηλία. Σε 1χλμ. κάνουμε την πρώτη στάση. Συνεχίζουμε το περπάτημα για 500μ και κάνουμε τη δεύτερη στάση, και στα επόμενα 500μ την τρίτη και τελευταία στάση. Επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο. Όλη η διαδρομή είναι λιθόστρωτη και περνάει μέσα από το δρυοδάσος. Θα χρειαστείτε άνετα παπούτσια και φακό για την επιστροφή.