Εργαστήρια ενηλίκων 15ης Γιορτής Παραμυθιών


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών ανακοινώνει την διοργάνωση δύο εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν 29 και 30 Ιουλίου 2017 στο πλαίσιο της 15ης Γιορτής Παραμυθιών στην Κέα από τους,  Amir Mirzai, Kristin Groven Holmboe και Torgrim Mellum Stene.Α΄ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

"Iranian oral tradition and art of storytelling"/ 
«Περσική προφορική παράδοση και τέχνη της αφήγησης» 
(Στην αγγλική γλώσσα. Δεν θα υπάρχει μετάφραση)

Ο διεθνής Πέρσης αφηγητής Amir Mirzai μάς εισάγει στις ιδιαιτερότητες της περσικής προφορικής παράδοσης και μας μυεί στα μυστικά της αφηγηματικής τέχνης των Περσών παραδοσιακών αφηγητών. Συνοδεύει η διεθνής σοπράνο Kristin Groven Holmboe με ασκήσεις αγωγής του λόγου και φωνητικές τεχνικές. Το εργαστήριο είναι κατάλληλο κυρίως για άτομα με κάποια εμπειρία στην αφήγηση.
Σχεδιασμός-υλοποίηση: Amir Mirzai / Kristin Groven Holmboe
Ημερομηνία - ώρα: Σάββατο 29/7/2017, 10:30-14:40 
Ώρα προσέλευσης, εγγραφή: 10:15
Πρόγραμμα: 
10.30 - 11.30: Kristin Groven Holmboe (σοπράνο, διευθύντρια χορωδίας όπερας, Νορβηγία): Voice education and techniques
11.30-11.40: Διάλειμμα
11.40-14.40: Amir Mirzai (Αφηγητής, Καλλιτεχνικός διευθυντής του Rumi Festival, Νορβηγία): Iranian oral tradition and art of storytelling
Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης, Κορησσία
Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.


Β΄ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

"Scandinavian oral tradition and art of storytelling"/ 
«Σκανδιναβική προφορική παράδοση και τέχνη της αφήγησης»
(Στην αγγλική γλώσσα. Δεν θα υπάρχει μετάφραση)

Ο γνωστός Νορβηγός αφηγητής Torgrim Mellum Stene μάς φέρνει σε επαφή με τους μύθους και τις παραδόσεις των Σκανδιναβών και μας μεταλαμπαδεύει βιωματικά τα χαρακτηριστικά και το ύφος του σκανδιναβικού τρόπου αφήγησης. Συνοδεύει η διεθνής σοπράνο Kristin Groven Holmboe με ασκήσεις αγωγής του λόγου και φωνητικές τεχνικές. Το εργαστήριο είναι κατάλληλο κυρίως για άτομα με κάποια εμπειρία στην αφήγηση.
Σχεδιασμός-υλοποίηση: Torgrim Mellum Stene / Kristin Groven Holmboe
Ημερομηνία - ώρα: Κυριακή 30/7/2017, 11:00-15:10 
Ώρα προσέλευσης, εγγραφή: 10:45
Πρόγραμμα: 
11.00- 12.00: Kristin Groven Holmboe (σοπράνο, διευθύντρια χορωδίας όπερας, Νορβηγία): Voice education and techniques
12.00-12.10: Διάλειμμα
12.10-15.10: Torgrim Mellum Stene (Αφηγητής, Ηθοποιός): Scandinavian oral tradition and art of storytelling
Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης, Κορησσία
Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ


Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης και η προεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα που θα βρούν

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (20 συμμετέχοντες ανά εργαστήριο) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Amir Mirzai

Ο Amir Mirzai γεννήθηκε στο Ιράν. Μεγάλωσε με την πλούσια περσική αφηγηματική παράδοση και έχει συλλέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα ιστορίες από την Ανατολή. Από το 1999 αφηγείται και μεταφράζει συνεχώς αυτές τις ιστορίες στα νορβηγικά. Στην Νορβηγία όπου ζει και εργάζεται ως επαγγελματίας αφηγητής προκάλεσε αίσθηση με τις ιστορίες του από την περιπετειώδη παιδική ηλικία του στο Ιράν, από μια ζωή του πολέμου και της προσφυγιάς. Έχει συμμετάσχει ως αφηγητής σε Φεστιβάλ της Ευρώπης και της Ασίας. Αφηγείται ιστορίες για μικρούς και μεγάλους και διδάσκει την αφηγηματική τέχνη σε εργαστήρια στην Νορβηγία και σε άλλες χώρες της Δύσης και της Ανατολής. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του International Rumi Festival στο Όσλο και ένας από τους πρωτεργάτες της οργάνωσης του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης στο Όσλο το 2004. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και έχει τακτική εβδομαδιαία αρθρογραφία. Έχει μεταφράσει και εκδώσει ένα ευρύ φάσμα περσικής λογοτεχνίας στα νορβηγικά.


Kristin Groven Holmboe

H Kristin Groven Holmboe είναι Νορβηγίδα σοπράνο και μαέστρος. Εκπαιδεύτηκε ως τραγουδίστρια και φωνητική παιδαγωγός από Østlandets Musikkonservatorium το 1987. Έχει ολοκληρώσει την διεθνή χορωδιακή εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Uppsala. Σπούδασε επίσης διεύθυνση ορχήστρας με τον Jonathan Brett. Έκανε το ντεμπούτο της στο τραγούδι με μια συναυλία στο Πανεπιστήμιο Aula στο Όσλο το Σεπτέμβριο του 1989. Σκηνοθετεί και διευθύνει χορωδίες σε όλο τον κόσμο από τον Δεκέμβριο του 1982 έως και σήμερα και δίνει προσωπικές σόλο παραστάσεις. Παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα τραγουδιού και είναι καθηγήτρια στο τραγούδι στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Έχει διευθύνει πολύ σημαντικά έργα για χορωδίες και ορχήστρες, μεταξύ άλλων έργα του Μότσαρτ και του Haydn. Είναι μέλος του Διοικητικού συμβούλιο του International Rumi Festival στο Όσλο από το 2007.

Torgrim Mellum Stene 

Ο Torgrim Mellum Stene είναι Νορβηγός αφηγητής και το επίκεντρο του ενδιαφέροντός του είναι η επική ποίηση και οι ιστορικές αφηγήσεις. Είναι δημιουργός αφηγηματικών παραστάσεων για ενήλικες και παιδιά στην Νορβηγική και Αγγλική γλώσσα. Ως αφηγητής έχει περιοδεύσει  στη Νορβηγία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τη Νότια Αφρική. Είναι συνδιοργανωτής της εκπαιδευτικής δράσης RPG  ( Η εκπαίδευση μέσω ζωντανής δράσης και παιχνιδιών ρόλων) και συμμετέχει στο νέο καλλιτεχνικό κύμα LARP (Live Action Roleplaying) στη Νορβηγία. Παράλληλα με τις αφηγηματικές του δραστηριότητες μεταφράζει βιβλία από τα Νορβηγικά στα Αγγλικά και αντίστροφα. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού για την Νορβηγική αφήγηση και της Ομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Αφήγησης. Έχει λάβει την υποτροφία για νέους καλλιτέχνες του Νορβηγικού κράτους. Έχει σπουδάσει  στο  Πανεπιστήμιο του Όσλο, ιστορία θεάτρου και γλωσσολογία και στο Πανεπιστήμιο Akershus, δράμα και επικοινωνία θεάτρου. Εργάζεται συστηματικά με την mulitilingual αφήγηση ως ξεχωριστή έκφραση της τέχνης και ως εργαλείο για την καλυτέρευση της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών και των θρησκειών και ως ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής ανταλλαγής. Μαζί με την Νορβηγίδα παραμυθού Ylva Sjaastad, δημιουργεί  αυθόρμητες διαισθητικές παραστάσεις αφήγησης για όλες τις ηλικίες.  Διδάσκει σε εργαστήρια και σεμινάρια την τέχνη της αφήγησης.