Ερωτικές ιστορίες της αραβικής προφορικής παράδοσης από την Βιολέτα Σολιδάκη στην 16η Γιορτή Παραμυθιών


 Με το φως της πανσελήνου η Βιολέτα Σολιδάκη κάτω από τις βασιλικές δρυάδες λέει: «Ya amar. Φεγγάρι μου - Ομορφιά μου» και το κουβάρι των ιστοριών ξετυλίγεται.

Μονοπάτι Προφήτη Ηλία (Σημείο συνάντησης και τερματισμού η είσοδος του μονοπατιού στου Γυριστή, πλησίον εμπορικού καταστήματος) (Περισσότερα στο υπόμνημα) 
Η αφήγηση απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί στο Μονοπάτι, 1,5χλμ από του Γυριστή στις  21:40. 

«Ya amar. Φεγγάρι μου - Ομορφιά μου»
Η Ομορφιά της Ψυχής αντέχει την Ασχήμια της Μορφής; Η Ομορφιά της Μορφής καλύπτει την Ασχήμια της Ψυχής; Ερωτικές ιστορίες της αραβικής προφορικής παράδοσης, στιγμές από τον μεγάλο έρωτα της Λεϊλά και του Μαζνούν κι ανάμεσα τους στίχοι ρουμπαγιάτ του Ομάρ Καγιάμ.
Αφήγηση: Βιολέτα Σολιδάκη



ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Μονοπάτι Προφήτη Ηλία / Διαδρομή 3 (Γυριστή - Προφήτης Ηλίας)
Ξεκινάμε στις 20:00 από του Γυριστή και περπατάμε στο μονοπάτι του Προφήτη Ηλία. Σε 1χλμ κάνουμε την πρώτη στάση για να ακούσουμε στις 20:20 τις ιστορίες της Μαρίας Ζουράρη. Συνεχίζουμε το περπάτημα για 500μ και κάνουμε τη δεύτερη στάση για να ακούσουμε stiw 21:40 τις ιστορίες της Βιολέτας Σολιδάκη. Επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο. Όλη η διαδρομή είναι λιθόστρωτη και περνάει μέσα από το δρυοδάσος. Θα χρειαστείτε άνετα παπούτσια και φακό για την επιστροφή.




----------------------------------------