Πρόγραμμα Αφηγήσεων στα Αγγλικά στην 16η Γιορτή Παραμυθιών.


5 αφηγητές από Σλοβενία, Ιταλία, Νορβηγία, Ελλάδα. μοιράζονται ιστορίες από τις χώρες τους, στην Αγγλική γλώσσα, για την «Ομορφιά και την Ασχήμια» στην 16η Γιορτή Παραμυθιών την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 στις 21:00 στον Μυλοπόταμο στο «Μουσείο αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».



Μυλοπόταμος (Μουσείο αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς) / 21:00 / (Για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)


ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

«Ο Σταχτοπούτης και ο αγώνας φαγητού με το τρολ»
Ο Σταχτοπούτης τα βάζει με ένα τρολ. Στο τέλος το πείθει να ανοίξει μια τρύπα στην κοιλιά του για να μπορεί να φάει όσο θέλει. Το τρολ πεθαίνει και ο Σταχτοπούτης παίρνει το χρυσάφι του για να πληρώσει τα χρέη της οικογένειάς του.
Αφήγηση: Ine Mariel Solbakken, Karla Suzanne Oefjord (Συμμετοχή από Νορβηγία)


«Η Πριγκίπισσα που ήθελε να έχει πάντοτε την τελευταία λέξη»
Ο Σταχτοπούτης και τα αδέλφια του τα βάζουν με μια ξεροκέφαλη και πεισματάρα πριγκίπισσα. Όποιος την κάνει να σωπάσει θα την πάρει γυναίκα του μαζί με το μισό βασίλειο. Όντας έξυπνος και ετοιμόλογος, ο Σταχτοπούτης τα καταφέρνει.
Αφήγηση: Karla Suzanne Oefjord, Ine Mariel Solbakken (Συμμετοχή από Νορβηγία)

«Ο καλύτερος γιος» και «Τα κέρινα παιδιά»
Δύο παραμύθια από την Αφρική (Αιθιοπία και Ζιμπάμπουε) πλέκονται, με συνδετικό κρίκο το φως. Τι μπορείς να αγοράσεις με ένα κέρμα που θα γεμίσει μια ολόκληρη καλύβα; Και τελικά, πόσους φόβους πρέπει να ξεπεράσεις για να βγεις από την καλύβα-φυλακή σου;
Αφήγηση: Αγγελική Αγαλιανού (Συμμετοχή από Ελλάδα)

«Το κορίτσι και οι κυνοκέφαλοι»
Ένα σλοβένικο λαϊκό παραμύθι για ένα φτωχό και εργατικό κορίτσι που ζει ήρεμα με τον πατέρα του στο μύλο μέχρι που ένα βράδυ οι κυνοκέφαλοι την πιάνουν και την φυλακίζουν στον πύργο. Καταφέρνει να τους ξεφύγει και επιστρέφει στο μύλο αναμένοντας να την ακολουθήσουν ως εκεί και να τους αποτελειώσει έναν-έναν…
Αφήγηση: Ana Svetel (Συμμετοχή από Σλοβενία)


«Ο θεός Πάνας»
Ο θεός Πάνας τρέχει να φτάσει την όμορφη έφιππη γυναίκα που αντίκρισε στην όχθη της λίμνης. Όταν όλα μοιάζουν χαμένα, η γυναίκα παρακαλεί τη νύμφη της λίμνης να την σώσει και η νύμφη δημιουργεί ένα μονοπάτι από νούφαρα στη λίμνη.

Αφήγηση: Mattia Di Pierro (Συμμετοχή από Ιταλία)