Σελίδες

Η Ιουλίδα υποδέχεται Ολυμπιονίκες, Διόνυσο, Προμηθέα και Διγενή Ακρίτα


Η Ιουλίδα, μία από τις τέσσερις μεγάλες αρχαίες πόλης της Κέας, γιορτάζει και ξετυλίγει το κόκκινο κουβάρι των μύθων. Ακολουθήστετο και θα σας οδηγήσει στους Ολυμπιονίκες στο Αρχαιολογικό Μουσείο,  στον Διόνυσο στη Μεσσάδα,  στον Προμηθέα στη βρύση του Κουρέντη  και στον Διγενή Ακρίτα στη Χρυσοσπηλιώτισσα.  Η 17η Γιορτή Παραμυθιών  θα είναι εκεί να σας ταξιδέψει στον κόσμο της Ελληνικής Μυθολογίας.



Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

«Ολυμπιακοί μύθοι»
Με ένα κλαδί ελιάς και με δόξα αιώνια στεφάνωναν τον νικητή των Ολυμπιακών Αγώνων. Πώς ξεκίνησαν όμως οι πρώτοι αγώνες; Πού ξεκίνησαν; Ποιος ήταν ο πρώτος ολυμπιονίκης. Αρχαιοελληνικοί μύθοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αρματοδρομίες, αγώνες δρόμου, αγώνες παραμυθίας και ψευδολογίας.
Αφήγηση: Ανθή Θάνου
Μουσική: Αλέξανδρος Μακρής

Με τη στήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Ιουλίδα (Αρχαιολογικό μουσείο Κέας) / 12:30 /(Για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)


«Η Hγεσία του Διονύσου» (Αφήγηση στα αγγλικά)
Ο Διόνυσος είναι ο Θεός της Πληρότητας της ζωής. Μας δείχνει ότι αν δεν τιμούμε τις επιθυμίες μας και τη Φύση, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Όσοι πιστεύουν ότι είναι μόνο ο μεθυσμένος Θεός του Κρασιού, θα εκπλαγούν από τη δύναμή του, από τις ομοιότητες που έχει η ζωή του με του Χριστού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εξυμνεί τη Φύση και τα αρχαία μυστήρια.
Έρευνα και αφήγηση: Στέλλα Κασιμάτη
Ιουλίδα ( Σκαλάκια Άγιου Βασίλειου - Άγιου Φανουρίου) / 20:00 / (Για εφήβους και ενήλικες)


«Προμηθέας» Η ιστορία του ήρωα που συγκρούστηκε με την ανώτερη εξουσία για να υπηρετήσει τον άνθρωπο αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Αφήγηση: Ηλίας Γιαννικόπουλος
Μουσική: Σμαράγδα Αποστολάτου
Ιουλίδα (Βρύση Κουρέντη) / 21:30 / (Για εφήβους και ενήλικες)



Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 


«Διγενής Ακρίτας» Ο άρχοντας Αμιράς Μουσούρ και η Ελληνίδα Ειρήνη έφεραν στον κόσμο ένα όμορφο και δυνατό αγοράκι. Το ονόμασαν Βασίλειο Διγενή. Όνομα δίκαιο να ταιριάζει και στα δύο γένη. Όνομα που έγινε θρύλος. Όνομα που έγινε έπος.
Αφήγηση: Σμαράγδα Αποστολάτου
Μουσική: Σόλης Μπαρκί
Ιουλίδα (Στα σκαλάκια του νέου Δημαρχείου) / 21:00 / (Για εφήβους και ενήλικες)




Η είσοδος σε όλες τις παραπάνω 
εκδηλώσεις είναι δωρεάν