Οι αισθήσεις γεννούν εικόνες παραμυθένιες.

«Χίλιες και μία νύχτες» στην 18η Γιορτή Παραμυθιών, με γεύσεις και αρώματα  από την Ανατολή. Η γεύση του παραδοσιακού χαλβά και των λουκουμιών συνθέτει μαζί με όλες τις αισθήσεις τις παραμυθένιες εικόνες από τις «Χίλιες και μία νύχτες».
Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Αργουδέλη για την ευγενική προσφορά χαλβά και λουκουμιών που θα προσφερθούν στην 18η Γιορτή Παραμυθιών, στην Κέα.


Η οικογένεια Αργουδέλη στα Καμίνια παράγει παραδοσιακό χαλβά ζυμωμένο στο χέρι από εκλεκτά σουσάμια. Ανήκει στους ιστορικούς παραγωγούς της Ελλάδας που ασχολήθηκαν με το ταχίνι και τον χαλβά και είναι μία από τις παλαιότερες βιοτεχνίες της πόλης του Πειραιά.

Μια οικογενειακή ιστορία που κρατάει από το 1860, μεταφέρει μεράκι από Σμύρνη και περιπλανιέται στο Αιγαίο χτίζοντας την τεχνογνωσία της με διαδοχικούς σταθμούς τη Λέσβο, τη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο, για να καταλήξει να ιδρύσει το πρώτο της εργοστάσιο στον Πειραιά στις αρχές του 20ου αιώνα.
Η οικογένεια Αργουδέλη σήμερα, με αγάπη και μεράκι παράγει ταχίνι, χαλβά, βανίλιες, λουκούμια και παραδοσιακά γλυκά όπως τότε!

Όλοι οι χαλβάδες Αργουδέλη ζυµώνονται µε τα χέρια, γι’ αυτό και έχουν αυτή την ινώδη, µαστιχωτή υφή. Το σουσάµι κοσκινίζεται, πλένεται, µπαίνει σε δεξαµένες µε αλατόνερο, αποφλοιώνεται φυσικά, στεγνώνεται, ψήνεται και αλέθεται. Σε κανένα στάδιο της παραγωγής δεν χρησιµοποιούνται χηµικά µέσα και έτσι παράγεται ένα ταχίνι που διατηρεί τις θρεπτικές ιδιότητες του σουσαµιού.

Δ.Γούναρη 31-33, Πειραιάς Τ.Κ. 18531
Τηλ.: 210 4179469
Email: info@argoudelis.com
WebSite: https://www.argoudelis.com/