19η Γιορτή 2021

 


Για 19η χρονιά, η Γιορτή Παραμυθιών συνεχίζεται στην Κέα από τις 24 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου 2021. Φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων, η Γιορτή έχει θέμα το «1821: Από την Άλωση στην Επανάσταση», τα χρόνια της πικρής σκλαβιάς από την Άλωση μέχρι τον ξεσηκωμό του Γένους και την απελευθέρωση.

Αφηγητές, μουσικοί, ηθοποιοί και καραγκιοζοπαίχτες θα ανταμώσουν στο κυκλαδίτικο νησί και θα σκορπίσουν σε κάθε του γωνιά, λόγια, φωνές και μελωδίες. Θα ζωντανέψουν ήρωες του ’21, ξακουστούς μα και αφανείς, μπροστά στα μάτια μεγάλων και μικρών. Θα πειραματιστούν και θα τολμήσουν να χωρέσουν την επανάσταση του «χθες» στο ανήσυχο και αβέβαιο «σήμερα». Ένα αλλιώτικο ταξίδι παρελθόντος αλλά και παρόντος με όχημα τον λόγο και τη μουσική.

Ιστορίες του Αγώνα ευτράπελες και τραγικές, ανθρώπινα πάθη, κρυμμένα μυστικά, έριδες, στιγμές μεγαλοσύνης και ηρωικές εξάρσεις, προδοσίες, ήρωες στα ψιλά γράμματα και αντρειωμένες γυναίκες θα συνθέσουν το ψηφιδωτό της φετινής Γιορτής. Όλες οι ιστορίες των αγωνιστών κρύβουν την ίδια λαχτάρα για τη λευτεριά και προβάλλουν, από διαφορετικά στόματα ειπωμένες, τα ίδια βασανιστικά ερωτήματα:

Σήμερα, ύστερα από διακόσια χρόνια, «Είμαστε στο εμείς» του στρατηγού Μακρυγιάννη; Ξορκίσαμε το κακό και φτιάξαμε με το προγονικό αίμα έναν κόσμο δίκαιο κι αδερφικό για τα παιδιά μας;

Τη «Γιορτή Παραμυθιών» διοργανώνει το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» με τη συνδιοργάνωση του «Δήμου Κέας». Φέτος, στη συνδιοργάνωση συμμετέχει και η «Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου». Τη «Γιορτή» υποστηρίζουν, ελληνικά και διεθνή ιδρύματα και οργανισμοί.Πρόγραμμα 19ης Γιορτής Παραμυθιών
Κέα, 24 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2021

«1821: Από την Άλωση στην Επανάσταση»


Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Μυλοπόταμος (Μουσείο αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς)
Ώρα 13:00. (Για παιδιά και ενήλικες)


«Κρυφό Σχολειό»
Όλα τα παιδιά ουρά κι η αλφαβήτα στη σειρά.. φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, να πηγαίνω στο σχολειό, να μαθαίνω γράμματα, γράμματα σπουδάγματα του Θεού τα πράματα!
Το καντηλάκι αναμμένο μες στο σκότος φωτισμένο κι η φλόγα της καρδιάς για τη γνώση να διψά.
Φεγγαράκι μου γεμάτο σαν φλουρί κωνσταντινάτο, φέγγε μου τώρα στη στράτα, στο σχολειό να κατεβώ, να μάθω γράμματα, γράμματα σπουδάγματα, του Θεού τα πράγματα.
Αφήγηση: Σοφήλια Τσορτέκη
Μουσική: Ηλίας ΜαρκαντώνηςΣτενό Λάμπρου Κατσώνη / Ώρα 20:00. (Για παιδιά και ενήλικες)«Λάμπρος Κατσώνης: O πρώτος ήρωας του αγώνα»
«Αν η Τσαρίνα υπέγραψε την ειρήνη με την Τουρκία, ο Λάμπρος Κατσώνης δεν υπέγραψε τη δική του! Αυτή είναι η απόκρισή μου! Αυτό να της πείτε! Κι από σήμερα, πέστε της, δεν είμαι ο ιππότης της, ούτε χιλίαρχός της, αλλά μόνο Έλληνας Επαναστάτης-Πρίγκηψ της Μάνης, Ελευθερωτής της Ελλάδος!» Ο μέγας καπετάνιος, άφταστος πελαγομάχος, έγινε ο πρώτος ήρωας του αγώνα για την ελευθερία. Ξεκίνησε τη θαλάσσια επανάσταση κι είχε για ορμητήριο την Κέα.
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός
Μουσική: Ηλίας Μαρκαντώνης


«Στα χνάρια των πρώτων Φιλικών»
Τρεις άσημοι, απλοί άνθρωποι. Τρεις άνθρωποι που δε δίστασαν να κάνουν φλόγα το όραμά τους και μ’ αυτήν να πυρπολήσουν το φιτίλι του Αγώνα· Ξάνθος, Σκουφάς, Τσακάλωφ: ακολουθούμε τα χνάρια τους, από τα πρώτα τους βήματα έως την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και τους αγώνες τους μέχρι αυτή να σημάνει τον Μεγάλο Ξεσηκωμό. Τρεις γενναίες ψυχές που έδωσαν σάρκα και οστά στις κρυφές ελπίδες αμέτρητων γενιών σκλαβωμένων Ελλήνων και απέδειξαν πως τίποτα δεν είναι αδύνατο, φτάνει να το πιστέψεις...
Έρευνα – Ελεύθερη απόδοση κειμένου - Αφήγηση: Μαρία Βραχιονίδου – Ηλίας Γιαννικόπουλος
Μουσική: Ηλίας ΜαρκαντώνηςΚυριακή 25 Ιουλίου 2021

Ποίσσες (Παραλία) / Ώρα 12:30. (Για παιδιά και ενήλικες)

«Η συνταγή της ελευθερίας»
Ο μικρός Θόδωρος μεγαλώνει λίγο πριν τη μεγάλη επανάσταση και αναρωτιέται. Τα γιατί και τα πώς του πολέμου. Τα παραμύθια θα του μάθουν πως η ελευθερία έχει κι αυτή τη δική της συνταγή. Τη συνταγή που θα ακολουθήσει όντας πια σπουδαίος οπλαρχηγός. Τρεις ιστορίες που μιλάνε για την αξία του αγώνα, για τον φόβο μπροστά σε κάποιον πιο δυνατό από εμάς, για τη δύναμη που μας δίνει η πίστη μας σ’ αυτό που κάνουμε.
Έρευνα, επιμέλεια, αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου

«Φτιάχνοντας τα πουλιά της ελευθερίας»
Μέσα σε ένα σακί βρίσκουμε λέξεις που αγαπάει ο πόλεμος και λέξεις που αγαπάει η ελευθερία. Φτιάχνουμε χρωματιστά πουλιά που στα πόδια τους κρατάνε τις λέξεις της ειρήνης. Αυτές του πολέμου θα τις καταπιεί το μαύρο πουλί του πολέμου για να μην ξαναβγούν ποτέ πια.
Υλοποίηση: Βιργινία ΚοκκίνουΔημαρχείο Κέας ( Ιουλίδα, Περιστύλιο) / Ώρα 20:30. (Για εφήβους και ενήλικες)

«Ο αγώνας θέλει γέλιο: η εύθυμη πλευρά του 21»
Ένας διαβόητος κλέφτης με το όνομα «Πανωραία», ένας ήρωας που προσπαθεί να αυτοκτονήσει στη φυλακή αλλά δεν τα καταφέρνει γιατί... έχει μεγάλη κοιλιά, ένας φόρος που λέγεται ο "αργομουνιάτικος" και άλλες ευτράπελες ιστορίες για την επανάσταση και τους ήρωές της, γνωστούς και αφανείς, γιατί το πάθος για την ελευθερία πηγάζει πρώτα απ’ όλα από την αγάπη για τη χαρά της ζωής.
Έρευνα, διασκευή, αφήγηση: Ανεζούλα Κατσιμπίρη
Μουσική: Άννα ΚατσούληΔημαρχείο Κέας (Ιουλίδα, Προαύλιο) / Ώρα 21:30. (Για εφήβους και ενήλικες)

«Επτά γυναίκες και μία λιμνοθάλασσα»
Αρχόντισσα-κυρά, κόρη, παρακόρη, μάνα που πολέμησε ντυμένη άνδρας, γερόντισσα, έχθρισσα του γένους, Ευρωπαία φιλελληνίδα. Επτά σύγχρονες γυναίκες χτίζουν το ψηφιδωτό των προσωπικών ιστοριών επτά άλλων γυναικών που έζησαν, πολέμησαν, έχασαν, κέρδισαν, εναντιώθηκαν, συμπόνεσαν, επέζησαν ή θυσιάστηκαν, με φόντο την πτώση και την Έξοδο του Μεσολογγίου. Η αφήγηση ζωντανεύει μαρτυρίες μέσ’ από ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα, ενώ η μουσική φέρνει στ' αυτιά και την καρδιά μας ήχους από τον Θούριο και τον ύμνο στην ελευθερία.
Κείμενο - Αφήγηση: Σταυρούλα Θεοδωροπούλου, Κάτια Καντούρη, Κυριακή Κυριακουλέα, Βούλα Μανουσαρίδου, Λίλα Πιττά, Ερμίνα Ποτουρίδου, Ειρήνη Συμεωνίδου,
Μουσική: Άννα Κατσούλη
Σύλληψη, καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Ευγενικός
Οργάνωση: Ομάδα 360°Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Κορησσία (Σοκάκια παλιάς Κορησσίας) / Ώρα 21:00. (Για εφήβους και ενήλικες)
Ακολουθούμε την κόκκινη κλωστή από το Λιμάνι.


«Ο κόμης, ο διπλωμάτης, ο κυβερνήτης, ο άνθρωπος»
Η πορεία του Ιωάννη Καποδίστρια, από τη γέννησή του προς τη δόξα κι ως τον θάνατό του. Μια πορεία στρωμένη από δάφνες μα κι από αγκάθια. Ο κόμης, ο διπλωμάτης, ο κυβερνήτης, ο άνθρωπος που βάδισε μόνο με τις αρχές του για το καλό της πατρίδας του θυσιάζοντας τη ζωή του, την καρδιά του και την αγάπη του για τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε!
Έρευνα, επιμέλεια κειμένου σε ελεύθερη απόδοση, αφήγηση: Σμαράγδα Αποστολάτου 
Μουσική: Άννα Κατσούλη
Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Ιουλίδα (Βρύση Κουρέντη) / Ώρα 21:00. (Για εφήβους και ενήλικες)

«Να ‘τανε το 21 – Ανέκδοτες μνήμες και μαρτυρίες»
Μέρος Α: Ποιος να φανταζόταν ότι γέρος του Μοριά από τη μια πάλευε με τους Τούρκους, κι από την άλλη αγωνιζόταν να κόψει το τσιγάρο. Ότι  η Μπουμπουλίνα θα έπεφτε νεκρή  από χέρι...συμπέθερου. Τι σχέση μπορεί να έχει  ένα κομμάτι κρέας με το χτίσιμο των  Ανακτόρων, τότε που στην ελεύθερη πια  Αθήνα δοκίμαζαν για πρώτη φορά παγωτό; Αν μπορούσε να αποτυπωθεί σε έναν πίνακα η προσωπικότητα ενός ήρωα, ποιες θα ήταν οι τελευταίες πινελιές;
Έρευνα, διασκευή, επιμέλεια και αφήγηση: Άννα Θεοδωρίδου

Μέρος Β: Ξεριζωμένες μανάδες, άφοβοι καπεταναίοι, ουρανός και θάλασσα, γεύση μαστίχας, ήχος μπουρλότου, αυλαία θεάτρου… Πόσο μακριά και πόσο κοντά! Ανείπωτες ιστορίες γνωστών και άγνωστων ηρώων θα ζωντανέψουν από το χαρτί και θα μας ταξιδέψουν στον χάρτη μιας άλλης Ελλάδας, παλιάς και σκονισμένης. Κι αν φυσήξουμε τη σκόνη; Τότε μπορεί και να βρούμε απαντήσεις για το χθες, δύναμη για το σήμερα, όνειρο για το αύριο.
Έρευνα, διασκευή, επιμέλεια και αφήγηση: Χαράλαμπος Μπουρέκας

Ο μουσικός, Βαγγέλης Παπαγεωργίου, συνοδεύει με μουσική και τα δύο μέρη.


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Οτζιάς (Αγ. Γεώργιος) / Ώρα 21:00. (Για εφήβους και ενήλικες)

«Μια ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό»
Η Ζάκυνθος, η Ιταλία και η Κέρκυρα του 19ου αιώνα. Μια μεγάλη οικογένεια με αγάπες και δράματα, η φωτιά της Ελληνικής Επανάστασης. Όλα είναι οι δρόμοι που πέρασε ο Διονύσιος, οι εικόνες και τα αισθήματα που τον διαμόρφωσαν, ο διαρκής αγώνας με τη γλώσσα ώσπου να βρει ο ιταλοθρεμμένος ποιητής τα λόγια να εκφράσει μοναδικά την καρδιά και την πατρίδα του.
Κείμενο: Μάρια Μπαχά
Αφήγηση: Εύη Γεροκώστα
Μουσική: Μάρα Καίσαρη


Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021


Κάτω Μεριά (Σχολείο) / Ώρα 21:00. (Για παιδιά και ενήλικες)

«Ο καπετάν Δρόσος και ο Καραγκιόζης παλικαράς»
Ο γερο-Σαμπάν αγάς θέλει να παντρέψει τη θετή του κόρη με τον γιο του πασά για χίλιες λίρες. Η ελληνόπουλα κόρη όμως εξαιτίας του αδικοχαμένου αδερφού της αρνείται να παντρευτεί Τούρκο. Τα πράγματα αλλάζουν από τη στιγμή που ο Καραγκιόζης θα βρεθεί σαν υπηρέτης στο σπίτι του γέρου. Η συνέχεια στον μπερντέ…
Θίασος Νικόλα Π. Κούλελη
Βοηθός καραγκιοζοπαίχτη: Ηλίας ΚυρατσούςΠαρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Ελληνικά (Πηγή) / Ώρα 21:00. (Για εφήβους και ενήλικες)


«Η Βγερού»
Η Βγερού ήταν η Χιώτισσα που κατάφερε να επιζήσει από τη σφαγή του 1822. Η Βγερού κατάφερε να επιζήσει από τη δουλεία στη Σμύρνη. Η Βγερού κατάφερε να γυρίσει στη Χίο να κάνει παιδιά κι εγγόνια και να τους κληροδοτήσει τούτη την ιστορία. Μια ιστορία για την ανθρώπινη αγριότητα, μια ιστορία-διαμαρτυρία ενάντια στη βία, μια ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης της ψυχής. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Γιώργου Χατζόπουλου  «Βγερού γλυκά φανού»  
Αφήγηση: Ανθή Θάνου
Μουσική - Τραγούδι: Αλέξανδρος Μακρής


Σάββατο 31 Ιουλίου 2021


Μυλοπόταμος (Μουσείο αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς)
Ώρα 13:00. (Για παιδιά και ενήλικες)«Ηχόδρακος»
Ένα μουσικό παραμύθι με μια φωνή κι ένα βιολί μάς καλεί να βρούμε μαζί με τον Ηχόδρακο την «υπερδύναμη» που ο καθένας κρύβει μέσα του.
Η ιστορία μας μεταφέρει στην εποχή που οι δράκοι δούλευαν για τους ανθρώπους. Θα ξυπνήσει άραγε ο Ηχόδρακος τη φωνή που κάθε δράκος είχε μέσα του για να επαναστατήσει απέναντι στους ανθρώπους; Με κίνηση, μουσική και παιχνίδι θα το ανακαλύψουμε μαζί με τα παιδιά!
Επινόηση – Αφήγηση – Μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου


Μυλοπόταμος (Μουσείο αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς)
Ώρα 21:30 (για παιδιά (άνω των 7 ετών) και ενήλικες)

«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονυσίου Σολωμού
Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Δ. Σολωμού, σε στίχους του Λόρδου Βύρωνα, αλλά και τον μύθο του Άη Γιώργη: την ιστορία του αφηγούνται οι γυναίκες που έμειναν πίσω την τελευταία νύχτα πριν από την Έξοδο του Μεσολογγίου για να βρουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τον εχθρό έξω από τα τείχη και να πεθάνουν ηρωικά, ανατινάζοντας τις πυριτιδαποθήκες λίγο πριν το ξημέρωμα. Απόηχοι της δημοτικής παράδοσης και του μοιρολογιού συνυπάρχουν με τον λυρικό ήχο, τα φυσικά όργανα και το ηλεκτρονικό περιβάλλον.
Σύλληψη, σκηνοθεσία, μουσική, πρωτότυπο κείμενο: Γιώργος Στεφανακίδης
Ερμηνεύουν: Oι ηθοποιοί Εβελίνα Αραπίδη και Βαγγέλης Ρόκκος και η υψίφωνος Μάιρα Μηλολιδάκη.
Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Στεφανακίδης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Hallelujah design
Οργάνωση: Oμάδα μουσικού θεάτρου ΕΥΤΟΠΙΑ


Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Μονοπάτι Προφήτη Ηλία / Ώρα 13:00. (Για παιδιά και ενήλικες)

«Προτού, ήρωας να γενώ...»
Πόσα και πόσα δεν ξέρουμε όλοι μας πια, για τους μεγάλους κι ατρόμητους ήρωες του '21! Μα, ξέρουμε πιο πολύ, για τα κατορθώματα και τις μάχες τους. Σαν γίνανε παλικάρια αντρειωμένα.
Όμως κι αυτοί, όπως όλοι μας, υπήρξανε-πρώτα-παιδιά. Και σαν παιδιά, κάποια, ανέμελα παίζανε στα σοκάκια. Άλλα βασανιστήκαν από μικρά. Κι άλλα, πιάσαν τα καραούλια απ' την κούνια τους. Και κάπως έτσι... μεγάλωσαν!
Διασκευή, Αφήγηση, Επιμέλεια παράστασης: Αγγελική Γκόγκου
Μουσική: Νικόλας Κούλελης, Ηλίας Κυρατσούς

--------------------------------------------------------------------------------ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Σας παρακαλούμε θερμά: Απενεργοποιείτε τα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Θυμηθείτε ότι και η ρύθμιση δόνησης μπορεί να ενοχλεί.
Αν θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες της παράστασης, ρωτήστε τη διοργάνωση ή τους καλλιτέχνες. Αν σας δοθεί η έγκριση, παρακαλούμε μη χρησιμοποιήσετε φλας κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Προσέξτε επίσης τον θόρυβο της μηχανής σας γιατί αποσπά την προσοχή τόσο του καλλιτέχνη όσο και του κοινού. Μη χρησιμοποιείτε κανένα οπτικοακουστικό μέσο ηχογράφησης των παραστάσεων.

Σεβαστείτε το περιβάλλον. Μην αφήνετε τα απορρίμματά σας στους χώρους των εκδηλώσεων.

Η ομάδα στήριξης της διοργάνωσης είναι κοντά σας σε κάθε εκδήλωση για να βοηθήσει να λειτουργήσουν όλα ομαλά. Παρακαλούμε βοηθήστε το έργο της.

Μην καπνίζετε όταν είστε ανάμεσα στο κοινό. Ίσως ο διπλανός σας να ενοχλείται.


Προσοχή: Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε φυσικό περιβάλλον, κατά συνέπεια η συμμετοχή και παρακολούθησή τους είναι ευθύνη του καθενός. Η διοργάνωση ουδεμία ευθύνη φέρει. Για τις δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά είναι απαραίτητη η επίβλεψη από γονείς ή κηδεμόνες.Η είσοδος σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις είναι δωρεάν

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διοργάνωση: 
Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Συνδιοργάνωση: 
Δήμος Κέας.

Συνδιοργάνωση: 
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με την υποστήριξη: 
Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Κέας «Ο Ξενομήδης»,
Σύλλογος Γυναικών Κέας «Η Μελίτη»

Με την συμπαράσταση: 
Μουσείο - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade.
 Μουσείο Αγροτικής Λαογραφικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Συμμετέχουν:
«Vrije Universiteit Amsterdam» (Ολλανδία),
«Village Storytelling Centre» (Σκωτία / Ηνωμένο Βασίλειο),
«Settle Stories» (Αγγλία / Ηνωμένο Βασίλειο),
«Ars Narrandi» (Γερμανία),
«La Xixa» (Ισπανία),
Ίδρυμα «Κepes» (Ουγγαρία),
«Fun Lab»(Κροατία)

Οργανωτική επιτροπή: Μαρία Βραχιονίδου,  Γιώργος Ευγενικός, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Αριάδνη Νάνου, Σμαράγδα Αποστολάτου, Αγγελική Γκόγκου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: 
Γιώργος Ευγενικός.

Επιστημονική σύμβουλος: 
Μαρία Βραχιονίδου.

Σύμβουλος επικοινωνίας:
Μαρία Νικολαΐδου - Δεμένεγα.

Καλλιτεχνική υποστήριξη:
(Αγωγή λόγου): Μάιρα Μηλολιδάκη 

Σχέδιο αφίσας
Έργο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. 1932 . Ευγενική παραχώρηση του Μουσείου - Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade

Αφήγηση-Ιστόρηση: 
Σμαράγδα Αποστολάτου, Μαρία Βραχιονίδου, Εύη Γεροκώστα, Ηλίας Γιαννικόπουλος, Αγγελική Γκόγκου, Γιώργος Ευγενικός, Ανθή Θάνου, Αννα Θεοδωρίδου,  Βιργινία Κοκκίνου, Μπάμπης Μπουρέκας, Ειρήνη Νικολακοπούλου, Σοφήλια Τσορτέκη, Ανεζούλα Κατσιμπίρη.
Ομάδα αφήγησης 360°: Σταυρούλα Θεοδωροπούλου, Βούλα Μανουσαρίδου, Κάτια Καντούρη, Κυριακή Κυριακουλέα, Λίλα Θεολογία Πίττα,  Ερμίνα Ποτουρίδου, Ειρήνη Συμεωνίδου,

Ερμηνεία:
Εβελίνα Αραπίδη, Μάιρα Μηλολιδάκη, Βαγγέλης Ρόκκος

Μουσική: 
Αννα Κατσούλη, Μάρα Καίσαρη, Νικόλας Κούλελης, Ηλίας Κυρατσούς, Αλέξανδρος Μακρής, Ηλίας Μαρκαντώνης, Μάιρα Μηλολιδάκη, Βαγγέλης Παπαγεωργίου, Γιώργος Στεφανακίδης,