Εργαστήριο με θέμα τους Ελληνικούς μύθους

17η Γιορτή Παραμυθιών
ΚΕΑ 27 Ιουλίου με 4 Αυγούστου 2019

«Το Δοσούδι»
Εξερεύνηση στα διαχρονικά μυστικά και τη σοφία
 των αρχαίων ελληνικών μύθων
Σάββατο 27 Ιουλίου 2018, 11:00 -15:00Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών ανακοινώνει την διοργάνωση εργαστηρίου από την Αφηγήτρια Στέλλα Κασιμάτη
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου 2018, 11:00 -15:00 στο πλαίσιο της 17ης Γιορτής Παραμυθιών στην Κέα, στο Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης στην Κορησσία.

Υπερβολική δόση από κάτι καλό... ναι, μπορεί να είναι υπέροχο. Θελήσατε ποτέ κάτι που αργότερα αποκτήσατε; Έχετε νιώσει στο πετσί σας την ανελέητη οργή των θεών, γιατί απλώς εκφέρατε τη γνώμη σας για κάτι; Κάθε πράξη έχει τις συνέπειές της, που μπορεί να μας κάνουν να νιώσουμε ότι τιμωρούμαστε, ή ακόμα και ότι είμαστε καταραμένοι. Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την κατάρα σε ευλογία;

Ελάτε να εξερευνήσετε μαζί με τη Στέλλα τα διαχρονικά μυστικά και τη σοφία των αρχαίων ελληνικών μύθων και να ανακαλύψτε πώς τα διδάγματά τους έχουν εφαρμογή στη σύγχρονη εποχή περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Δεν είναι απαραίτητες γνώσεις αφήγησης ή ελληνικών μύθων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Στέλλα Κασιμάτη

Ημερομηνία - ώρα: Σάββατο 27/7/2019, 11:00 -15:00 ( Θα μεσολαβήσει διάλειμμα 20 λεπτών)

Ώρα προσέλευσης, εγγραφή: 10:30

Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης, Κορησσία

Κόστος συμμετοχής: 40€
30€ (Άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, εκπαιδευόμενοι σχολής αφηγηματικής τέχνης)

Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης και η προεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα που θα βρούν ΕΔΩ

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στους ενδιαφερόμενους θα αποσταλεί e-mail με την διαδικασία εγγραφής.
Λίγα λόγια για τη Στέλλα Κασιμάτη

Η Στέλλα Κασιμάτη κατάγεται από την Κρήτη, από το πανέμορφο χωριό Αμάρι στο νομό Ρεθύμνης. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Deree College στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Surrey στην Αγγλία.

Μία μέρα πήρε τον εννιάχρονο γιο της και δύο ανιψάκια να ακούσουν ένα παραμύθι. Όταν έφτασαν στην αίθουσα του Δήμου Χολαργού όπου θα γινόταν η εκδήλωση, ανακάλυψαν ότι ο παραμυθάς ήταν Αγγλος, και φυσικά θα μιλούσε στα αγγλικά. Τι να κάνουν; Αποφάσισαν να μείνουν λίγο και να ακούσουν. Τα τρία υπερκινητικά παιδιά κάθισαν απόλυτα ήσυχα για μιάμιση ώρα ακούγοντας ένα παραμύθι τα λόγια του οποίου δεν καταλάβαιναν. Η Στέλλα δεν πίστευε στα μάτια της. Αλλά το αποκορύφωμα ήταν την επομένη όταν διηγιόταν σε μια φίλη της στο τηλέφωνο ότι είχαν πάει σε μια παράσταση με παραμύθια χωρίς σκηνικά - στη σκηνή βρισκόταν μόνο ο παραμυθάς με μία καρέκλα. Τότε πετάχτηκε ο γιος της και είπε:
- Μαμά μην λες ψέματα, είχε πολλά σκηνικά και άλλαζε κουστούμια όλη την ώρα!
Εκεί «παραμυθιάστηκε» τελείως η Στέλλα: πήρε τα δύο παιδιά της και πήγε στην Αγγλία να σπουδάσει παραμύθια - Storytelling - στοInternational School of Storytelling στο Emerson College.

Σπούδασε για δύο χρόνια την τέχνη του αφηγητή, τα παραμύθια ως τέχνη, ο ρόλος της αφήγησης μέσα σε οργανισμούς, η διήγηση ως ίαση, κ.α. (The Craft of the Storyteller, Storytelling as a Performing Art, Storytelling inOrganisations, Storytelling as a Healing Art, κ.α.

Από τότε η Στέλλα παραμένει στην Αγγλία με τα παιδιά της.
Εργάζεται στο International School of Storytelling στην Αγγλία, στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης Αθήνας και στην Τουρκία, δίνοντας παραστάσεις για ενήλικες και καθοδηγώντας βιωματικά εργαστήρια.

Το όνειρο της είναι να συμβάλλει στην αναγέννηση του Αμάριου μέσω του παραμυθιού. Γι αυτό το λόγο ίδρυσε τον διεθνή σύλλογο «Φίλοι του Αμαρίου» ή «Friends of Amari» το 2008. ‘Εχοντας πίστη στη δύναμη του παραμυθιού, και με την συνεργασία Ελλήνων και ξένων παραμυθάδων, ο Σύλλογος διοργανώνει σεμινάρια, παραστάσεις και φεστιβάλ παραμυθιού, ενώ καλλιεργεί και προωθεί το πρότυπο της ζωής σε αρμονία με την φύση μέσω αειφόρων πρακτικών.
Ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» έχει σκοπό, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ενός Διεθνούς Κέντρου Παραμυθιού στο Αμάρι, όπου παραμυθάδες και άλλοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα σμίγουν, θα καθοδηγούν και θα παρακολουθούν εργαστήρια/σεμινάρια, θα κάνουν παρέα, θα λένε παραμύθια, θα ακούνε μουσική, θα τραγουδάνε και θα πίνουν και κανένα κρασάκι...