Η 14η Γιορτή Παραμυθιών αρχίζει σε

Πρόγραμμα 13ης Γιορτής Παραμυθιών 2015

Παρασκευή / 17-07-2015


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΑΦΗΓΗΣΗ - ΟΜΙΛΙΕΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ
Μυλοπόταμος (Μουσείο αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς)
«Τα ξεμελίσματα»
Το πρώτο μέρος, από τις 18:00 έως τις 21:00, απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών και οργανώνεται από το παιδικό εργαστήριο του Μουσείου. Τα παιδιά μαθαίνουν για τη μελισσοκομία και μέσα από το παιχνίδι επινοούν και παρουσιάζουν την δική τους ιστορία. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του εργαστηρίου είναι της Αθανασίας Αναγνωστοπούλου.
Το δεύτερο μέρος, από τις 21:00 και έπειτα, απευθύνεται σε μεγάλους και παιδιά. O Γιώργος Ευγενικός θα αφηγηθεί το μύθο του θεού της μελισσοκομίας Αρισταίου. O γεωπόνος Νίκος Κοντόλεμος θα μιλήσει για την μελισσοκομία, ο Αντρέας Μουζάκης και ο Νίκος Μουζάκης θα παρουσιάσουν ολη την εκδήλωση.
Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα δουν πώς γίνεται το ξεμέλισμα, θα φτιάξουν και θα δοκιμάσουν λιχουδιές με μέλι και θα διασκεδάσουν με τσαμπούνα, ντουμπί και βιολί.
Διοργάνωση: Μουσείο αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς


Σάββατο / 18-07-2015

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
Κάτω Μεριά (Νηπιαγωγείο) 
/ 21:00
«Ο Kαραγκιόζης, Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι»
Ένα θεριό έχει κλείσει την κεντρική βρύση και δεν αφήνει τον κόσμο να πιει νερό. Ο Μεγαλέξανδρος το σκοτώνει και λυτρώνει τον τόπο από τα δεινά.
Θίασος Ηλία Καρελλά / Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος «Σιμωνίδης ο Κείος»

ΑΦΗΓΗΣH ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ 
Ελληνικά (Πηγή) / 23:00
«Ο κύκλος του αίματος: η γενιά των Ατρειδών»
Μπροστά μας ξεδιπλώνονται τα επεισόδια του μυθολογικού κύκλου που ενέπνευσε τις γνωστότερες αρχαιοελληνικές τραγωδίες, φανερώνοντας τα ασύλληπτα εγκλήματα και την τριπλή κατάρα που έκανε το αίμα να ρέει για γενιές και γενιές...
Αφήγηση: Μαρία Βραχιονίδου, Μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου

Κυριακή / 19-07-2015

ΑΦΗΓΗΣH, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Γιαλισκάρι (Άλσος Παραλίας) 
 / 12:30
«Μέσα στο λαβύρινθο»
Ταξιδεύουμε στη μακρινή Κνωσσό να γνωρίσουμε τον μεγάλο βασιλιά μα και την όμορφη πριγκιποπούλα και να μπούμε σε λαβύρινθο σκοτεινό που τον κατοικεί τέρας φρικτό! Μετά την αφήγηση ακολουθεί εργαστήριο κατασκευής πήλινων αγαλματιδίων.
Αφήγηση-σχεδιασμός και υλοποίηση εργαστηρίου: Γεωργία Λαζάρου, Μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου

Τετάρτη / 22-07-2015

ΑΦΗΓΗΣH
Μυλοπόταμος (Μουσείο αγροτικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς)
 / 19:00 - 23:00
Παρουσίαση εκδήλωσης: Ηλίας Γιαννικόπουλος, Γιώργος Λάιος

«Η ομορφιά της ζωής»
Γιατί θέλουμε να ζήσουμε για πάντα; Είναι δυνατόν να ψάξουμε για την αθανασία; Με αυτά τα ερωτήματα ταξιδεύουμε μέσα σε αυτήν τη θαυμάσια ιστορία.
Αφήγηση: Maria Elena Pérez Fernández / Αγγλική γλώσσα / Ισπανία

«Ο άντρας που φιάχτηκε από γυναικεία χέρια»
Μια Ιταλική παραδοσιακή ιστορία. Στη Νάπολη, μια πριγκίπισσα φιάχνει τον άντρα των ονείρων της με τα ίδια της τα χέρια.
Αφήγηση: Antonietta Pizzorno / Γαλλική γλώσσα / Γαλλία-Ιταλία

«Η γυναίκα σκελετός»
Αυτή η υπέροχη παραδοσιακή ιστορία των Ινουίτ μιλάει για έναν ψαρά που αγκιστρώνει άθελά του έναν σκελετό. Τρομαγμένος τρέχει στο σπίτι του σύροντας πίσω του τα κόκκαλα, όταν όμως εκείνος αποκοιμιέται, η γυναίκα σκελετός τραγουδά ξαναπαίρνοντας την ανθρώπινη μορφή της.
Αφήγηση: Nazli Çevik Azazi / Τουρκική γλώσσα / Τουρκία

«Οι τρεις επισκέπτες»
Σε ένα φτωχό ζευγάρι προσφέρεται η ευκαιρία να αλλάξει τις επιλογές που έκανε στη ζωή. Ποιος επιλέγει και τι επιλογή κάνει;
Αφήγηση: Martin Manasse / Αγγλική γλώσσα / Αγγλία

«Το μικρό λουλούδι του βουνού»
Τι συμβαίνει όταν ένας πρίγκιπας αναζητά τη μοναδική γυναίκα που άγγιξε την καρδιά του και τελικά τη βρίσκει αλλά όχι όπως νόμιζε εκείνος; Τι μπορεί να κάνει; Τι είναι πρόθυμος να κάνει;
Αφήγηση: Christa Schmollgruber / Αγγλική γλώσσα / Αυστρία

«Η ωραία κοιμωμένη και τα θαύματα»
Μια φορά κι έναν καιρό... ένα παραμύθι ξαναγραμμένο αλλιώτικα από τον διάσημο Ολλανδό συγγραφέα Jan Wolkers. Με σαρδόνιο χαμόγελο και δυνατά φιλιά. Τι θα έκανε ο δικός σας πατέρας σε μια κατάσταση σαν αυτή;
Αφήγηση: Esther Kornalijnslijper / Αγγλική γλώσσα / Ολλανδία

«Οι δώδεκα κυνηγοί»
Μια ιστορία από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, μια από τις λίγες ιστορίες που η πριγκίπισσα δεν είναι παθητικό θύμα της άτυχης μοίρας της ...
Αφήγηση: Janine Schweiger / Αγγλική γλώσσα / Γερμανία

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

«Το χρυσό άτι (άλογο)» 
Μια φορά ήταν ένας βασιλιάς στην Ιρλανδία και ένας βασιλιάς στην Ελλάδα. Ήταν οι καλύτεροι φίλοι αλλά αυτή η ευτυχία δε μπόρεσε να κρατήσει για πάντα... Τι συνέβη όταν ο γιος του βασιλιά της Ελλάδας συνάντησε την κόρη του βασιλιά της Ιρλανδίας;
Αφήγηση: Nuala Hayes / Αγγλική γλώσσα / Ιρλανδία

«Ο πρίγκιπας Χατ κάτω από τη γη»
Αυτή είναι μια ιστορία για τη σημασία που έχει να τηρείς την υπόσχεση που δίνεις. Μια Σουηδική παραδοσιακή ιστορία που μιλά για μαγεμένα φύλλα, για έναν μαγεμένο πρίγκιπα και μια πριγκίπισσα που σώζει την οικογένειά της. Και για το κακό που απελευθερώνεται αν δεν κρατήσεις την υπόσχεσή σου.
Αφήγηση: Johan Theodorsson / Αγγλική γλώσσα / Σουηδία

«Ο γαμπρός φίδι»
Μια γερόντισσα γέννησε ένα αγόρι φίδι. Μια κοπέλα θέλησε να το παντρευτεί και αυτό μεταμορφώθηκε σε έναν όμορφο άντρα. Η κοπέλα αθέτησε την υπόσχεσή της και ο άντρας έφυγε, όμως μετά από πολλές περιπέτειες εκείνη ξαναβρήκε την αγάπη της και…
Αφήγηση: Seung Ah Kim / Αγγλική γλώσσα / Νότια Κορέα

«Τρεις Πριγκίπισσες και ένα δαχτυλίδι»
Μια παλιά Ουγγρική παραδοσιακή ιστορία για έναν βασιλιά, τις τρεις πρόθυμες κόρες του και τη σπουδαιότητα της οικογένειας πάνω από κάθε θησαυρό.
Αφήγηση: Csenge Zalka / Αγγλική γλώσσα / Ουγγαρία

«Η κάθοδος της Ινάννα στον Κάτω Κόσμο»
Σε αυτό το Σουμεριακό μύθο, η Ινάννα, η θεά της αγάπης και του έρωτα, κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο. Πέθανε και ξανα-γεννήθηκε, δραπέτευσε από τον Κάτω Κόσμο, αλλά δεν μπορεί να είναι ελεύθερη έως ότου κάποιος άλλος να πάρει τη θέση της.
Αφήγηση: Senem Donatan / Τουρκική και Αγγλική γλώσσα / Τουρκία

«Η πετρόσουπα»
Πεινάτε; Και δεν υπάρχει τίποτα να φάτε; Λοιπόν, αυτή η ιστορία δίνει μια κομψή λύση στο πρόβλημά σας, αρκεί να μπορείτε να αφηγηθείτε.
Αφήγηση: Kristine Marteleur / Αγγλική γλώσσα / Βέλγιο

«Η πετρόσουπα»
Η γνωστή παραδοσιακή ιστορία «Η πετρόσουπα» αφηγημένη στη Σαμπίρ, μια παλιά μεικτή μεσογειακή γλώσσα, παρουσιάζει μια άγνωστη γλωσσική πραγματικότητα και γίνεται κατανοητή με έναν παιγνιώδη τρόπο.
Αφήγηση: Susana Tornero / Γλώσσα Σαμπίρ / Ισπανία

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 

«Το δαχτυλίδι της Φαστράδα»
Ένας θρύλος της πόλης του Άαχεν. Η πόλη Εξ Λα Σαπέλ, το πώς και το γιατί ο Καρλομάγνος επέλεξε αυτό το μέρος για την κύρια κατοικία του. Ένα φίδι, ένα μαγικό δαχτυλίδι και μια αρχαία θεά με το δικό της ρόλο.
Αφήγηση: Regina Sommer / Αγγλική γλώσσα / Γερμανία

«Μια βιωματική και μια φανταστική ιστορία»
Δυο αφηγητές μαζί, θα μας πουν σε δυο γλώσσες μια αληθινή ιστορία ζωής και μια φανταστική ιστορία αναμειγμένες.
Αφήγηση: Nathalie Leone και Sam Cannarozzi / APAC France’s National Storytelling Association / Αγγλική και Γαλλική γλώσσα / Γαλλία

«Πουρτσινίγκελε - Μια παράξενη φιλοξενία»
Δύο μικρές ιστορίες από τη συλλογή των αδελφών Γκριμ, ειπωμένες στην Αυστρία με μια νέα οπτική και συνοδευμένες από τον τρόπο τραγουδιού γιόντελινγκ.
Αφήγηση: Silvia Freund / Αγγλική γλώσσα / Αυστρία-Γερμανία

«Η ψυχή είναι πεταλούδα» (ιστορία) και «Το κλασσικό ελληνικό» (τραγούδι)
Μια παγκόσμια παραδοσιακή ιστορία μεταφρασμένη από την Ιρλανδική γλώσσα. Ένας βοσκός ονειρεύεται ότι είναι πεταλούδα. Ο φίλος του του περιγράφει αυτά που είδε όσο εκείνος κοιμόταν. Ένα χιουμοριστικό ιρλανδικό παραδοσιακό τραγούδι που επαινεί τους Έλληνες φιλοσόφους.
Αφήγηση: Jack Lynch / Αγγλική γλώσσα / Ιρλανδία

«Μάτι, ο φινλανδός ήρωας»
Πώς μπορείτε να συναντήσετε τον διάβολο; Παραδοσιακές ιστορίες για τις περιπέτειες ηρώων στα δάση του Βορρά.
Αφήγηση: Markus Luukkonen / Αγγλική γλώσσα / Φινλανδία

«Χούνγκμπου και Νόλμπου»
Μια δημοφιλής Κορεάτικη παραδοσιακή ιστορία για δύο αδέλφια, βασισμένη στο Κορεάτικο Πανσόρι «Χούνγκμπου Γκα». Ο ένας είναι στην κορυφή, ο άλλος χαμηλά. Ο ένας έχει μαργαριτάρια, ο άλλος ούτε παπούτσια. Ο ένας φιάχνει τους κανόνες, ο άλλος πρέπει να ακολουθεί. Και είναι αδέλφια. Αστείο και κωμικοτραγικό.
Αφήγηση: Soogi Kang / Αγγλική και Κορεάτικη γλώσσα / Κορέα-Γερμανία

«Η Σελήνη και ο γιος της φωτιάς» 
Ανδαλουσία, η γη ποιητών, ζωγράφων, μουσικών, φιλοσόφων... έχει συχνά απεικονιστεί ως γη ανθρώπων αδιάφορων και τεμπέληδων. Μας έχουν δώσει ρόλους καθαριστριών και καθαρμάτων ή μας διακωμωδούν. Είναι καιρός η Ανδαλουσία να τραγουδήσει! Μια τσιγγάνικη ιστορία.
Αφήγηση: Sonia Carmona Taria / Αγγλική γλώσσα / Ισπανία

Πέμπτη / 23-07-2015

ΑΦΗΓΗΣH
Ιουλίδα (Βρύση Κουρέντη) 
/ 19:00
Παρουσίαση εκδήλωσης: Ηλίας Γιαννικόπουλος

«Η επικίνδυνη ώρα του μεσημεριού»
Το μεσημέρι θα πρέπει να είναι μια ώρα που ηρεμούμε, που συλλογιζόμαστε όσα συνέβησαν και όσα ακόμη έρχονται μπροστά μας. Ακούστε αυτή τη Σορβική ιστορία από τη Γερμανία και μάθετε τι θα συμβεί αν χάσετε αυτόν τον πολύτιμο χρόνο ξεκούρασης. 
Αφήγηση: Doerte Hentschel / Αγγλική γλώσσα / Γερμανία

«Της θάλασσας το δάκρυ»
Η ιστορία ενός ναυαγίου, ο πνιγμός κάποιου που χάθηκε στη θάλασσα. Αντιμετωπίζοντας το κενό που αφήνει η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, η φαντασία ενός πατέρα πλέει μακριά για να δώσει ένα νόημα… να προσφέρει μια ζωή πέρα ​​από το θάνατο.
Αφήγηση: Jérome Bérubé / Αγγλική γλώσσα / Καναδάς

«Ο βαρκάρης»
Ένας νεαρός κληρονομεί την επιχείρηση ενός ψαρά. Πιστεύει πως ο γέροντας του άφησε απλώς τη βάρκα, αλλά σύντομα ανακαλύπτει πως του άφησε και μια απαίσια δουλειά που δεν έχει διόλου να κάνει με το ψάρεμα...
Αφήγηση: Janneke Tanja / Αγγλική γλώσσα / Ολλανδία

«Πώς το θαλασσινό νερό έγινε αλμυρό»
Μια παραδοσιακή ιστορία για έναν φτωχό άνθρωπο που αποκτά έναν μαγικό μύλο, πλουτίζει και τον πουλάει. Ο νέος ιδιοκτήτης είναι ανυπόμονος και δεν περιμένει να ακούσει πώς να σταματήσει το μύλο.
Αφήγηση: Hermine Van Helden / Αγγλική γλώσσα / Ολλανδία


ΑΦΗΓΗΣH
Ιουλίδα (Σκαλάκια Αγ. Δημητρίου)
 / 20:00
Παρουσίαση εκδήλωσης: Γιώργος Λάιος 

«Ο βασιλιάς με τα αλογίσια αυτιά»
Μια παραδοσιακή Ουαλική ιστορία για έναν βασιλιά που προσπαθεί όσο μπορεί να φυλάξει το μυστικό που κρύβει κάτω από την κεφαλή του, αλλά ακόμη και ο βασιλιάς πρέπει να έχει την κόμμωσή του όπως όλοι οι άλλοι…
Αφήγηση: Dafydd Davies-Hughes / Αγγλική και Ουαλική γλώσσα / Ουαλία-Ηνωμένο Βασίλειο

«Ο Νάεκεν και ο τσαγκάρης που ήθελε να γίνει βιολιστής»
Στη Σουηδική παράδοση έχουμε τρολς, ξωτικά, τη γυναίκα στο δέντρο και τον Νάεκεν στο ποτάμι που παίζει βιολί. Ένας φτωχός τσαγκάρης θέλει να γίνει βιολιστής, αλλά δεν υπάρχει κανένας για να τον διδάξει, έτσι λοιπόν πηγαίνει στον Νάεκεν…
Αφήγηση: Marina Granlund / Αγγλική και Ελληνική γλώσσα / Σουηδία

«Ο Γιάννης και ο Θάνατος»
Ο θάνατος είναι παγιδευμένος σε ένα μπουκάλι και δεν είναι αυτός ο εχθρός της ζωής. Η ζωή και ο θάνατος είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Αφήγηση: Jennifer Ramsay / Αγγλική γλώσσα / Σκωτία-Ηνωμένο Βασίλειο-Ισπανία


ΑΦΗΓΗΣH ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
Ιουλίδα (Θέατρο Άλσους) 
 / 22:00

«Ο πίθηκος και ο κροκόδειλος»
Ένα εκπληκτικό σύνολο μύθων και παροιμιών όπου τα ζώα παίζουν ανθρώπινους ρόλους και μας δίνουν μια κωμική εικόνα των συμπεριφορών μας. Η προέλευση αυτών των μύθων είναι η ινδική Παντσατάντρα που έχει επηρεάσει το ρεπερτόριο του Αισώπου και του Λα Φοντέν, δίνοντας μια οικουμενική διάσταση σε αυτές τις ιστορίες. Ο Abbi Patrix χρησιμοποιεί τη δύναμη του λόγου για να υφάνει έναν ιστό από λέξεις, έναν λαβύρινθο, και να φέρει το κοινό σε μια φανταστική κατάσταση, όπως ο κροκόδειλος. Η Linda Edsjö θα χρησιμοποιήσει χέρια και κρουστά για να δώσει ρυθμό και ζωή στις ιστορίες. Προσοχή στις ιστορίες και προσοχή στον αφηγητή.
Αφήγηση: Abbi Patrix, Μουσική: Linda Edsjö


Παρασκευή / 24-07-2015


ΑΦΗΓΗΣH
Μονοπάτι Προφήτη Ηλία (Σημείο Συνάντησης και τερματισμού η είσοδος του μονοπατιού στου Γυριστή, πλησίον εμπορικού καταστήματος) / 20:00
 (Περισσότερα στο υπόμνημα)
«Ο δράκος του νερού»
Πώς οι αρχαίοι μας μύθοι μιλούν για τον δράκο που πίνει το ζωοδόχο νερό, για τη συζυγική πίστη, για την επιβολή του πνεύματος πάνω στην ύλη και πώς τα ίδια μοτίβα επιβιώνουν στην λαϊκή παράδοση της Κύπρου.
Αφήγηση: Σκεύη ΤσιάκκαΑΦΗΓΗΣH ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
Μονοπάτι Προφήτη Ηλία 
 / 21:30 
«Αλαντίν - Κωνσταντίν»
(«Ο Κωνσταντής» από τις Κυκλάδες, μια παραλλαγή της γνωστής ιστορίας του Αλαντίν)
Ο Κωνσταντής ξεκινάει ένα ταξίδι προς την ενηλικίωση, γνωρίζει τον κόσμο, έρχεται αντιμέτωπος με δυσκολίες και εμπόδια και μαθαίνει ότι ακόμη και αν έχεις σύμμαχό σου τρεις μαγικές ευχές, τα πιο σημαντικά εφόδια στη ζωή είναι η γνώση, η πίστη στον εαυτό σου, η αλήθεια, η αγάπη και η φιλία.
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός,  Μουσική: Εμμανουήλ Παλιάκης,
Στίχοι τραγουδιών: Άσπα Παπαδοπούλου


Σάββατο 25-07-2015


ΑΦΗΓΗΣH ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ποίσσες (Παραλία) 
/ 12:30
«Ε, φίλε μου Ηρακλή, μα πώς τα κατάφερες; Μπορώ κι εγώ;»
Τέσσερις άθλοι του Ηρακλή φωτίζουν το φόβο και το θάρρος ως συστατικά μιας ηρωικής πράξης που μπορεί να πραγματοποιηθεί στην κάθε μας μέρα, όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι κανείς. Οι ιστορίες οδηγούν σταδιακά τους μικρούς ακροατές σε ομαδικά παιχνίδια με σκοπό την επικοινωνία, την έκφραση και τη χαρά. 
Αφήγηση-σχεδιασμός και υλοποίηση εργαστηρίου: 
Άρτεμις Θεολόγη, Άσπα Παπαδοπούλου


ΑΦΗΓΗΣH ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
Κορησσία (Στα σοκάκια της παλιάς Κορησσίας ) 
/ 21:00
«Σαν έχω λάδι και κρασί...»
Τρεις ιστορίες από την ελληνική λαϊκή παράδοση. Η ελιά, το στάρι και τ’ αμπέλι, στο ρυθμό του πιο αρχέγονου μουσικού οργάνου... του ίδιου του σώματος. Οπού ’χει στάρι και κρασί και λάδι στο πιθάρι, έχει του κόσμου τα καλά και του Θεού τη χάρη.
Αφήγηση-Λύρα: Σοφήλια Τσορτέκη
Κρουστά-Μουσική με το σώμα: Simone Mongelli


ΑΦΗΓΗΣH ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
Κορησσία (Στα σοκάκια της παλιάς Κορησσίας )
 / 22:30
«Ονειρεύομαι»
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τις ιστορίες των Ζαπατίστας, τα παραμύθια της Ανατολής και τα καλά κρυμμένα όνειρα στον κόρφο των ανθρώπων.
Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Μουσική: Αλέξης Μακρής 

Κυριακή / 26-07-2015


ΑΦΗΓΗΣH ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
Οτζιάς (Παραλία)
 / 12:30
«Της Κυρα Θάλασσας»
Η Θάλασσα ξεβράζει παραμύθια αλμυρά γεμάτα κόρες όμορφες, γοργονοβασίλισσες και τραγούδια μυρωδάτα!
Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Μουσική: Αλέξης Μακρής


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ 13ΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Κορησσία (Δημοτικό Σχολείο) / 20:00

Γιορτινή βραδιά με αφηγήσεις, χορό, παραδοσιακή μουσική, κρασί. Η Κάτια Καντούρη και ο Στέφανος Λέπουρας θα μας αφηγηθούν ιστορίες από τη λαϊκή προφορική παράδοση της Κέας. Κι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γλεντήσουμε στο κλείσιμο της Γιορτής με παραδοσιακές μουσικές και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
Μουσική: Αλέξης Μακρής (λαούτο), Ειρήνη Νικολακοπούλου (βιολί, τραγούδι), Εμμανουήλ Παλιάκης (νέι, κρητική λύρα, τραγούδι), Αλέξανδρος Τσίτος (βιολί, λαούτο)


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Υπόμνημα

Μονοπάτι Προφήτη Ηλία. Διαδρομή 3 (Γυριστή-Προφήτης Ηλίας, )
Από του Γυριστή περπατάμε στο μονοπάτι του Προφήτη Ηλία φτάνουμε έως ένα σημείο περίπου ±1,5km και επιστρέφουμε πάλι από τον ίδιο δρόμο. Όλη η διαδρομή είναι λιθόστρωτη και περνάει μέσα από το δρυοδάσος. Θα χρειαστείτε άνετα παπούτσια και φακό για την επιστροφή. Διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρξει οργανωμένη μετάβαση στον χώρο των εκδηλώσεων.

Σας παρακαλούμε θερμά
Απενεργοποιείτε τα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
Ρωτήστε τη διοργάνωση ή τους καλλιτέχνες αν θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες της παράστασης. Αν σας δοθεί η έγκριση παρακαλούμε μην χρησιμοποιήσετε φλας κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, προσέξτε επίσης το θόρυβο της μηχανής σας, αποσπά την προσοχή τόσο του καλλιτέχνη όσο και του κοινού. Μην χρησιμοποιήσετε κανένα οπτικοακουστικό μέσο ηχογράφησης των παραστάσεων.
Σεβαστείτε το περιβάλλον. Μην αφήνετε τα απορρίμματα σας στους χώρους των εκδηλώσεων.
Η ομάδα στήριξης της διοργάνωσης είναι κοντά σας σε κάθε εκδήλωση για να βοηθήσει να λειτουργήσουν όλα ομαλά, παρακαλούμε βοηθήστε το έργο της.
Μην καπνίζετε όταν είστε ανάμεσα στο κοινό ίσως ο διπλανός σας να ενοχλείται.


Προσοχή: Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε φυσικό περιβάλλον κατά συνέπεια η
συμμετοχή και παρακολούθηση τους είναι ευθύνη του καθενός. Η διοργάνωση ουδεμία ευθύνη φέρει.
Για τις δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά απαραίτητη είναι η επίβλεψη από γονείς ή κηδεμόνες