11η Γιορτή Παραμυθιών 2013

ΚΕΑ 2003- 2013
11η Γιορτή Παραμυθιών
20- 28 Ιουλίου 2013

«Σοφία του Κόσμου»
Εἶναι γὰρ ἓν τὸ σοφόν, ἐπίστασθαι γνώμην,
ὁτέη ἐκυβέρνησε πάντα διὰ πάντων.'
(Ηράκλειτος)
Μὴ παρίδῃς διήγημα σοφῶν,
καὶ ἐν ταῖς παροιμίαις αὐτῶν ἀναστρέφου
[Παλαιά Διαθήκη](Σοφία Σειράχ)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η «τετράπολις», όπως λεγόταν κατά την αρχαιότητα η Κέα, για 11η συνεχόμενη χρονιά  ξεδίπλώσε το κουβάρι των παραμυθιών από τις 20 έως τις 28 Ιουλίου 2013. Οι ήρωες των παραμυθιών ξεπροβάλαν στις τέσσερις αρχαίες πόλεις του νησιού, στην Καρθαία, την Ποιήεσσα, την Κορησσό και την Ιουλίδα, στις ακρογιαλιές, στις πλατείες, στα λιθόστρωτα μονοπάτια, στα αλώνια και στις πηγές της Κέας και είπανε παραμύθια για τη «Σοφία του Κόσμου». Μια σοφία στοχαστική και βαθιά στην απλότητά της, που η ίδια η κοινωνία σμίλευσε μέσα στα χρόνια για να μας την προσφέρει κρυμμένη μέσα στις ιστορίες.

Τριαντατρείς αφηγητές, εκπρόσωποι πέντε Διεθνών Φεστιβάλ συναντήθηκαν, συνομίλησαν και αφηγήθικαν μαζί ιστορίες. Αφηγητές, συγγραφείς, μουσικοί, εικαστικοί, από την Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Σουηδία, Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία και Αλβανία, έδωσαν το ραντεβού τους στην Κέα για να γιορτάσουν όλοι μαζί το παραμύθι. 

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια αφήγησης και λόγου για ενήλικες καθώς και καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας για παιδιά.
Η αφίσα της 11ης Γιορτής είναι έργο της Γεωργίας Λαζάρου.